Usein kysyttyä

Askarruttaako sinua jokin työnhakuun tai rekrytointiprosessiin liittyvä kysymys? Kokosimme tähän yhteen usein kysytyt kysymykset vastauksineen. Jos et löytänyt kysymykseesi vastausta, voit soittaa asiakaspalveluumme 02 2880 0750 tai olla yhteydessä sähköpostitse info@valpas.eu.

Miksi yrityksen nimi ei näy ilmoituksessa?
Asiakkaamme käyttävät palveluitamme usein säästääkseen omaa aikaansa. Tällöin on rekrytointiprosessin selkeyden vuoksi tarkoituksenmukaista, että kaikki yhteydenotot hakuprosessiin liittyen tulevat suoraan meille. Vaikka yrityksen nimi näkyisi työpaikkailmoituksessa, se kerrotaan aina haastattelussa.

Miten haen työpaikkaa?
Pääset hakemaan avoimia työpaikkojamme kotisivuillamme olevasta työpaikkailmoituksesta tai luomalla käyttäjätilin, jonne on mahdollista lisätä päivitetty ansioluettoelo ja hakemuksesi. Sivustomme on optimoitu mobiililaitteille, joten työpaikan haku onnistuu myös puhelimella tai tabletilla.

Vaikuttaako vuokratyö palkkaan laskevasti?
Ei vaikuta, vaan käyttäjäyrityksen maksama korvaus palvelustamme lisätään aina työntekijän palkan päälle. Tämä korvaus kattaa, muun muassa kaikki lakisääteiset työnantajakulut. Palkan määräytymiseen vaikuttaa alalla käytettävä työehtosopimus, työn vaativuus ja työkokemus.

Miten työsuhteen kesto määräytyy?
Työsuhteen kesto voi olla toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Määräaikainen työsopimus tarkoittaa, että työsuhde kestää sovitun ajan tai tietyn työn valmistumiseen asti. Asiakkaamme tarvitsevat vuokratyöntekijöitä usein tilapäisiin resursointitarpeisiinsa. Niitä syntyy uusien projektien, ruuhkahuippujen ja lomien seurauksena. On mahdollista, että tarpeen kesto realisoituu vasta projektin edetessä. Tällöin vuokratyö on tilanteeseen paras mahdollinen ratkaisu.

Voiko yritys rekrytoida vuokratyöntekijän?
Kyllä voi. Työsuhde, joka alkaa vuokratyösuhteena voi osapuolten yhteisestä sopimuksesta johtaa rekrytointiin asiakasyrityksen omille palkkalistoille. Tämä voi tapahtua vaikka heti ensimmäisen työpäivän jälkeen.

Onko vuokratyöntekijällä oikeus terveydenhuoltoon?
Kyllä on. Tarjoamme kaikille työntekijöillemme lakisääteisen työterveyshuollon.